- Det är bland många andra jag som är KHK.

Wednesday, January 20, 2010

Minst press vinner?

Idag är det dags för ytterligare ett hett (?) derby.

Mörrum har ikväll extremt mycket att spela för tack vare den prekära sits de satt sig i nu efter juluppehållet. De har fem poäng upp till en plats ovanför det så förhatliga strecket som innebär negativt kvalspel. Nu är fem poäng inte så mycket med ett trepoängssystem, men Mörrum måste nog börja knipa poäng snarast för att ha en rimlig chans att undvika kval. För varje missad poäng växer pressen på Mörrumsspelarna rejält och man skulle nog bra gärna vilja ha ett litet andrum som ett eller flera poäng innebär. Problem med tändningen lär inte vara något problem inför kvällens drabbning, däremot kan pressen de känner störa rejält om den är för stor. Det ska bli kul att se hur spelarna i Mörrum tacklar den.

-------------------------------------------------------------------------------------

KHK har naturligtvis också mycket att spela för då man leder serien två poäng framför Kristianstad och det gäller att hålla undan nedåt. Men här är det ett helt annat läge. Man är inne i en positiv (nåja) trend och kämpar för ett positivt Play Off efter Fortsättningsserien. Pressen man i KHK:s läger känner handlar inte om klubbens division1-status. Dessutom är det inte kört för KHK att knipa förstaplatsen även om man skulle tappa poäng mot Mörrum ikväll, även om det skulle vara en rejäl plump i protokollet så klart.

-------------------------------------------------------------------------------------

Det jag sett av Mörrum hittills denna säsong har ärligt talat inte imponerat; man orkar inte spela i 60 minuter (varken konditionsmässigt eller mentalt) och delar av laget är knappast division1-mässigt. Men i någon enstaka match bör man kunna skaka KHK, men då är det mycket som ska falla på plats på samma gång. Jag tror att inledningen av matchen är avgörande för Mörrum ikväll för att de ska ha en chans på poäng.

-------------------------------------------------------------------------------------

KHK är ett bättre hockeylag än Mörrum, inget snack om det. Men KHK har länge haft problem med att spela (och ta i ordentligt) flera matcher i rad. Vi får hoppas på ett trendbrott ikväll. Jag tror inte spelarna i KHK gräver ned sig om Mörrum får en positiv start på kvällens match även om resan mot tre poäng då blir bra mycket tuffare.

-------------------------------------------------------------------------------------

Gör man det man ska så vinner man. Punkt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home