- Det är bland många andra jag som är KHK.

Thursday, January 21, 2010

Tätt och spännande i Jössa

Det blev en tät och spännande match i Jössarinken igår. Mörrum slet på bra men fick se sig besegrade för 11:e raka (tror jag) gången mot KHK. Jag skrev inför matchen igår att KHK ett klart vassare hockeylag än Mörrum, och så är det onekligen. Igår visade dock Mörrum upp ett bättre spel än jag sett från dem tidigare under säsongen och störde KHK rejält. Nu räckte det inte hela vägen. Det gör sällan det för lag som är inne i en långvarig, neråtgående trend.

-------------------------------------------------------------------------------------

Nu ser det blytungt ut för Mörrums del i och med att Gislaved vann igår. Det är nu sju poäng upp till strecket för undvikande av kvalspel. Det är faktiskt inte omöjligt at vi får se Mörrum och KRIF mötas i tävlingsmatch senare i vår. Den som lever får se, spännande skulle det vara hur som helst. Kan Mörrum bibehålla den typen av spel som man visade upp igår så ska det väl rätt mycket till om det ska bli en degradering i och för sig. I ett kval får man dock möta lag med en positiv formkurva och med ett litet annat spel än vad man är van med från division1. Ja, ja, vi är inte där än…

-------------------------------------------------------------------------------------

KHK gör väl inte någon stormatch rent spelmässigt, men man kämpar och sliter för poängen på ett förtjänstfullt sätt. Trevligt! Nu har KHK vunnit två jämna matcher i rad genom att kämpa och vilja, fortsätt så.

Något matchreferat blir det sällan här, inte heller idag. Ni som vill läsa om matchen kan göra det med fördel på Micke Johanssons sida.

-------------------------------------------------------------------------------------

Noterat från gårdagen:

• Ottinger tekade riktigt, riktigt bra igår (undrar vad han hade för procent?)

• Håkan Alm lirar bra när han får vara med (box play). Men hur kul kan det vara att i princip bara lira box play? Han verkar ta det bra dock och gör ett jättejobb varje gång.

• Missade Martin Magnussons konståkningsuppvisning, som enligt vittnesmål ska ha varit underhållande men inte direkt tekniskt fulländad :)

• Kul att Henning fick måla

• Lagen hade varsin lirare med fin skridskoteknik, Bladström i Mörrum och Jönsson i KHK. Lite avis blir man allt (eller vad säger du Magnusson?).

• Sirbäck går från klarhet till klarhet. Ge honom speltid så att han stannar kvar!

• Det var ganska många poliser på plats. Tack och lov helt i onödan?

• Jonas Karlsson kom in efter att Hööken utgått och fick välbehövlig speltid. Speltid som Jonas utnyttjade väl.

• Offerviljan i KHK när Mörrum tagit ut målvakten är mumma för en hockeysjäl att skåda.

• Det var riktigt jävla kallt i ett sunkigt Jössa.

• Kaffet höll acceptabel kvalitét

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home